Pagini

marți, 22 septembrie 2015

Ingrijirea parului in sezonul rece


Well, soon va fi toamna in toata puterea cuvantului, iar parul nostru va avea nevoie de o ingrijire speciala avand in vedere scaderea rapida a temperaturilor. 
Si pentru ca voi, gagici cu parul cret/ondulat ma intelegeti cel mai bine, ma adresez in primul rand voua. Sa ai parul cret, lung & des e o chestie atunci cand vine vorba de anotimpul rece asa ca balsamul e in capul listei cand ne referim la ingrijire. 



Am mai abordat problema asta pe blog, din cate imi amintesc, asa ca ma repet: samponul & balsamul au un raport imens in ingrijirea corespunzatoare a parului. Am incercat zeci de feluri de sampoane de la diferite firme, si am mai bine de un an de cand folosesc gama Syoss care imi place mult, dar, repet asta e strict legat de ce-mi prieste mie, fiecare persoana in parte are anumite preferinte, alergii si asa mai departe. Ceea ce imi place e ca ofera parului un miros placut chiar si dupa 4-5 zile (pentru ca, da, mie parul mi se ingrasa la aprox o saptamana dupa ce il spal), si nu numai, il inmoaie si ii ofera o textura placuta, mai ales dupa ce folosesc placa de par. 
Am fost invatata si invat la randul meu ca produsele de par nu ar trebui sa aiba alta culoare decat alb, sau si mai bine - incolore. 
Ok, samponul si balsamul sunt produse pe care toata lumea le foloseste, dar din cand in cand parul are nevoie si el de rasfat, mai ca e vorba de-o masca, de vreun ulei, de solutie heat protect. Si aici am auzit zeci de leacuri babesti pe langa produsele gasite in comert.
Eu recunosc ca nu am incercat niciun tratament 'naturist', dar am auzit pe aici, pe acolo si as vrea sa vi le spun si voua:

1. Masca de par cu ou/albus de ou - pentru stralucire 
2. Masca de par cu ulei de masline - stralucire/cresterea parului (se lasa peste noapte din cate am inteles)
3. Masca de par cu banane si ulei de migdale - regenerarea parului 
4. Solutie pe baza de ardei iute(se gaseste in farmacii/plafar) si se aplica la radacina parului 1-2 picaturi din loc in loc - pentru cresterea rapida a parului 
5. Masca de par cu ulei de ricin si argan - cresterea parului/regenerare

Cam astea ar fi, eu personal folosesc din cand in cand ulei de par de la moroccan oil pe varfuri, cu precadere cand vreau sa il imblanzesc sau cand folosesc placa de par. A da, si nu folosesc feonul niciodata, pentru ca imi arde foarte urat parul. 
Daca aveti si voi moduri de a va rasfata parul, impartasiti-le aici sau pe pagina de facebook a blogului, intr-un mesajel.

A voastra,
 L.

Un comentariu:

  1. Mereu m-am confruntat cu uscarea părului în sezonul rece. Am învățat să îmi fac mai mult timp pentru îngrijirea lui, pentru că are mare nevoie. Iată care sunt cele mai importante trucuri de îngrijire pentru un păr frumos chiar și iarna: http://bit.ly/1PixyzY

    RăspundețiȘtergere